Неопренов материал

Едно от най-важните решения, които човек трябва да вземе, когато иска да произвежда или поръча даден продукт, е какъв материал ще използва. При неопреновите продукти, това решение е изключително трудно, поради огромния брой разновидности на този материал и многото променливи, които трябва да се вземат предвид. В следващите точки описваме някои от основните характеристики, които трябва да се вземат предвид при избора на неопренов материал:

  • Тип неопрен – основните точки, които трябва да се имат предвид са твърдост, еластичност, плътност и степен на компресия. Тези характеристики ще варират значително в зависимост от продукта, за постигане на оптимален резултат – както като качество, така и като цена.
  • Тип покритие – за повечето продукти, неопреновия материал е ламиниран с допълнителен текстил, който да добави повече здравина, естетика или комфорт към материала. В повечето случай избора нa текстил ще бъде между няколко основни синтетични материала, като полиестер, найлон или ликра. Всеки от тези материали имат своите предимства и недостатъци, които трябва да бъдат съобразени в зависимост от нуждите на продукта, който ще се произвежда.
  • Дебелина – неопреновият материал се предлага в най-различни дебелини, като в днешно време може да варира от 0,5мм до няколко метра. Въпреки това, повечето продукти се произвеждат с дебелина между 1мм и 9мм. Колкото по-голяма е тя, толкова по-силни са изолационните качества на неопрена. В същото време с увеличаването на дебелината, намалява еластичността.

В случай че имате нужда от съдействие с избора на оптималния неопренов материал за Вашия продукт, може да се свържете с нас за безплатна консултация и съдействие по имейл или чрез контактната форма на страница Контакти.