Проект 2023-372950

УейвЕрест ЕООД, в качеството си на бенефициент по Договор за безвъзмездна финансова помощ № 2023/372950 „Innovative technology for processing of recycled neoprene“, обявява процедура за избор на изпълнител с предмет: „Доставка, инсталиране, тестване и пускане в експлоатация на рециклиран парен котел - 1 бр."

Документите за кандидатстване могат да бъдат изтеглени от тук.


През месец май 2023 г. УейвЕрест ЕООД подписа договор за изпълнение на проект 2023/372950 „Innovative technology for processing of recycled neoprene“. Проектът ще се реализира с финансовата подкрепа на Норвежкия финансов механизъм 2014-2021 в рамките на Приоритетна област „Иновации за зелена индустрия“ на Програма „Развитие на бизнеса, иновациите и МСП“.

Основните цели на проекта са:

  • Инвестиция в иновативна зелена технология за производство на рециклиран неопрен с различни физически/механични свойства;
  • Да се ​​въведе иновативна оптимизирана технология за рязане на рециклиран неопрен, което значително ще разшири продуктовото портфолио на дружеството;
  • Значително разширяване на портфолиото на компанията с разнообразие от висококачествени нови екологично устойчиви продукти, изцяло изработени от рециклиран неопрен;
  • Повишаване на конкурентоспособността и иновационните технологии;
  • Повишаване на осведомеността и стимулиране на проактивно поведение в обществото, когато става въпрос за смекчаване на отпечатъка върху околната среда от производствените процеси, базирани на неопрен.

Одобреният бюджет на проекта е 224 848 евро, от които 175 992 евро безвъзмездна финансова помощ.

Период на изпълнение: май 2023 г.- април 2024 г.

Програма „Развитие на бизнеса, иновациите и МСП в България”, Норвежки финансов механизъм 2014-2021 има за цел да допринесе за постигане на общите цели на Норвежкия финансов механизъм 2014-2021 и по-конкретно намаляване на икономическите и социални различия в страните от Европейското икономическо пространство и засилване на двустранните взаимоотношения между Норвегия и страните бенефициенти по Норвежкия финансов механизъм. Програмата има за цел да насърчи създаването на ценности и устойчиво развитие на бизнес сектора в България. Тя е насочена към стимулиране и развитие на дългосрочното бизнес сътрудничество между Норвегия и България, което се основава на развитие на бизнеса и иновациите.

С подкрепата на Норвежкия Финансов Механизъм 2014-2021 в рамките на Програмa “Развитие на бизнеса, иновациите и МСП в България“.